A kollégiumban is a cégalapításról álmodoztam

Szponzorált tartalom

székhelyszolgáltatás budapesten csomagjuk

székhelyszolgáltatás budapesten csomagjuk

Már a kollégiumban is sokat járt azon az agyam, hogy mi lenne, ha majd egyszer vállalkozó lennék. Persze nem úgy gondoltam, hogy majd rögtön az egyetem elvégzése után leszek az. Előbb el alkartam végezni az egyetemet, amit követően pár évet alkalmazottként szerettem volna tölteni. Elvégre a vállalkozás nem egyszerű dolog, így fontosnak tartottam, hogy legalább egy minimális tapasztalatot gyűjtsek előtte.

Az egyetem különben is rettentő nehéz volt (mérnöki szakra jártam), így se időm, se energiám nem maradt akkoriban arra, hogy beindítsak bármilyen üzletet.

A sok ZH és a vizsga éppen elég kihívást jelentettek nekem, így úgy döntöttem, hogy majd pár év múlva visszatérek ehhez a kérdéshez.

Azóta elvégeztem az egyetemet, és 5 évet is dolgoztam egy munkahelyen. Elég jó itt a dolgom, és a fizetésemre sem panaszkodhatok. A régi álmomról azonban nem mondtam le továbbra sem. Úgy érzem eljött az ideje annak, hogy megvalósítsam a terveimet, melyek már a kollégiumi életem során is eszembe jutottak.

Természetesen a munkahelyemen azért még nem mondok fel, erre bőven ráérek majd akkor, mikor a vállalkozásom tervezésén túl vagyok legalább.

A legnagyobb problémám az volt, hogy alig van bármiféle fogalmam a cégalapításról és annak a jogi hátteréről. Tudtam, hogy mindenképpen szükségem lesz valamilyen külső segítségre.

Egy kedves ismerősöm azt tanácsolta, hogy gépeljem be a következő címet a böngészőmbe: szekhelycentrum.hu.

Elmondása szerint erről az oldalról minden fontos információt meg fogok tudni majd szerezni, amire majd szükségem lesz a cégalapításhoz.

Ebben valóban sok volt az igazság, hiszen az oldalon található egy blog. Az itt található cikkek igazi fejtágítóként hatották rám a cégalapítással kapcsolatban. Az is nagyon szerencsés, hogy a cikkek (és az egész weboldal) szövege úgy lett megírva, hogy az még a jog területén járatlanok számára is érthető legyen, mint amilyen én is vagyok.

Ez az oldal egyébként a Székhely Centrum csapatának az internetes felülete, akik székhelyszolgáltatással foglalkoznak. Ez egy olyan szolgáltatás, mely hatalmas segítséget jelenthet azok számára, akik vállalkozást szeretnének indítani. Engem leginkább a székhelyszolgáltatás budapesten csomagjuk érdekelt, de egyébként Újlengyelben is tudnak biztosítani székhelyet, aminek az előnye az IPA mentesség. Az, hogy mely vállalkozásnak mely csomagot érdemes igényelnie, az a cég profiljától és működésétől függ, melynek eldöntésében a szolgáltató is segít, de azért a könyvelőnk tanácsait is érdemes meghallgatni ebben a kérdésben.

Bevallom Nektek, hogy fogalmam sem volt róla, hogy egy cégnek nem feltétlen kell a székhelyén működnie, de egy ilyen príma szolgáltatóval még ez is lehetséges.

Én vidéken élek, de mindig is szerettem volna, ha a vállalatom székhelye Budapesten lenne bejegyezve. Ennek egyszerűen az az oka, hogy a piacon, ahol a vállalatomat működtetni szeretném, elég sokat számít az, hogy egy cég címe mennyire nívós. Azonban én csak a cégemet szeretném a fővárosba költöztetni, de én inkább itthon maradnék vidéken. A székhelyszolgáltatás budapesten szolgáltatással vidékről is tudom működtetni a fővárosi székhellyel rendelkező cégemet! Ez egy egészen kiváló megoldás, igaz?

A hivatalos levelek mindig a cégek székhelyére érkeznek, nekem azonban nem kell értük személyesen elmennem, hiszen a szolgáltató havi rendszereséggel elküldi nekem azokat az általam megadott címre. Ez így a lehető legkényelmesebb a számomra.

De mi van akkor, ha valamilyen hatóság tartana ellenőrzést a vállalkozásom felett? Ez is mindig a székhelyen történik, ahol azonban nekem nem szükséges személyesen ott lennem, hiszen a szolgáltató ebben a tekintetben is állja majd a sarat.

Ez egyébként egy teljesen törvényes dolog, és teljesen összhangban zajlik ez a folyamat a magyar törvénykezéssel.

Mióta rátaláltam a SzékhelyCentrum csapatára, egyre biztosabb vagyok abban, hogy a cégem sikeres működése garantált. Legalábbis ennek a székhelyszolgáltatásnak az igénylésével komoly lépést tehetek efelé.

Hamarosan fel is veszem velük a kapcsolatot. Talán küldök nekik egy üzenetet a weboldalukon keresztül, szerintem az a legegyszerűbb.

Szerintem tegyetek velük egy próbát Ti is, ha szeretnétek elrajtoltatni egy céget!