Súlyhoz illeszkedő kapunyitó motor

Szponzorált tartalom

Kapunyitó motor

Hosszú évek után úgy véljük, eljött az idő, hogy nagyobb felújítást végezzünk a ház körül? Végre megvalósíthatjuk az álmunkat, miszerint egy elektromosan vezérelt rendszerrel kényelmesen nyithassuk a bejárati kaput. Mielőtt azonban bármit is megvásárolnánk saját szakállunkra, kérjük ki egy szakember véleményét a témában. Elég sokféle kapunyitó motor létezik, és nem mindegy, hogy melyiket szerezzük be. Sok múlik azon, hogy mekkora lesz a szerkezet teljes súlya.

Ha ugyanis túlméretezzük azt, a kapunyitó motor viszont egy kisebb teljesítménnyel bír, akkor vagy csak nagyon nehezen, erőlködve, de az is megtörténhet, hogy egyáltalán nem nyitja ki a bejáratot. Pontosan az ilyen apróbb hibák elkerülése érdekében kérjük ki megfelelő szakember véleményét, vagy olvassunk alaposan utána a termékek sajátosságainak. A kapunyitó motor egyszerűen megvásárolható online is. Pár kattintással beszerezhetjük azt, és amint kiszállítják, már szerelhető is a helyére. Azonban nem ez az egyetlen kiegészítő, amire szükség van.

Mielőtt megtörténik a teljes rendszer összeállítása, végezzünk egy gyors számítást, írjuk össze a főbb alkatrészeket, és tervezzük meg a részleteket. Gondoljunk arra is, hogy jól jöhet pluszba néhány tolókapu görgő. Megeshet, hogy ezek a kerekek idővel feladják a harcot, hiszen rajtuk nyugszik a masszív szerkezet szinte teljes súlya. Annak függvényében, hogy milyen gyakran nyitjuk-zárjuk azt, lassan, de biztosan használódnak el. Minél hosszabb és nehezebb maga a felület, érdemes annál több tolókapu görgő felhelyezése, hogy optimálisan osztódjon el a súly.

Kis apróságnak tűnik, de egy olyan fontos alkatrészről van szó, ami nélkül nem tudnánk boldogulni. Az előnyük azonban érezhető. Ha minden megfelelően passzol, akkor nem okozhat problémát a kapu kézzel történő mozgatása sem. Általában azonban ezt egy motor felszerelésével oldják meg. Amennyiben kiegészítjük a rendszert még fotocella termékekkel, úgy egy nagyon modern bejáratunk lesz. A tolókapu görgő még a nagyobb hidegekben és a jelentős hóesésben is ideálisan végzi a feladatát.